Goji opóźniają procesy starzenia i oksydacji, stanowią prawdopodobnie najbogatsze w składniki odżywcze pożywienie na świecie. Spożywanie Goji opóźnia procesy starzenia, oczyszcza krew, wzmacnia oczy, mięśnie i kości (hamuje osteoporozę), poprawia potencję, wzmacnia organizm, działa przeciwnowotworowo.

Dzięki swojemu delikatnemu smakowi i bogactwu dobroczynnych elementów, stanowią często składnik przepisów kulinarnych kuchni chińskiej. Dodaje się je do potraw i spożywa jako przekąskę, bezpośrednio lub jako smaczny dodatek do muesli, wypieków i deserów.

Owoce dojrzewają od sierpnia do października. Można je zjadać prosto z krzewu, jak i suszyć na słońcu.

jagody goji

Jagody Goji to jedne z najzdrowszych owoców na świecie. Drzemie w nich bowiem całe mnóstwo składników odżywczych, których dobroczynne działania można wymieniać bez końca.
www.rosliny-ozdobne.pasaz24.pl/





























pl Polski
X